Pentru că tot mai mulţi cititori ai site-ului nostru ne solicită reţetă variate cu piept de pui, ne-am gândit azi să vă oferim 5 reţete rapide cu piept de pui. Este un ingredient accesibil şi care poate fi preparat în diverse mâncăruri fie simple, fie mai elaborate, de la salate la chifteluţe cu sos. Iată care sunt propunerile noastre:

1. 5 reţete rapide cu piept de pui - Salată rusească - Ingrediente (2 porţii)

1 piept de pui
3 ouă
1 morcov
1 măr roşu
2 cartofi
4 castraveţi muraţi
1 mână cu mazăre din conservă
200 g maioneză
sare, după gust

5 reţete rapide cu piept de pui - Salată rusească - Mod de preparare

Pui la fiert pieptul de pui, ouăle, morcovul şi cartofii în coajă. Când sunt gata, le laşi la răcit. Tai cubuleţe pieptul de pui, ouăle, merele, morcovul şi cartofii descojiţi. În acelaşi fel procedezi şi cu castraveţii muraţi şi îi storci de zeamă. Pui toate ingredientele într-un bol, le amesteci cu maioneză şi potriveşti de sare.

2. 5 reţete rapide cu piept de pui - Salată caldă de legume cu carne - Ingrediente (2 porţii)

1 piept de pui
1 morcov
100 g măsline
2 roşii
5 frunze salată spălate şi uscate
1 ceapă de apă roşie
3 căţei usturoi zdrobiţi
2 dovlecei
1 vânătă
2 linguri ulei
sare
piper
zeamă de lămâie

5 reţete rapide cu piept de pui - Salată caldă de legume cu carne - Mod de preparare

Fierbi pieptul de pui în apă cu puţină sare şi cu morcovul. Le laşi la răcit şi le tai felioare mai grosuţe. Încingi uleiul, adaugi ceapa tăiată julien, usturoiul zdorbit, laşi câteva secunde, apoi pieptul de pui şi, pe rând, dovleceii şi vânăta, bine spălate şi uscate, tăiate rondele. Laşi 10 minute, potriveşti de sare şi piper şi opreşti focul. Serveşti cu salată verde ruptă, cu măsline, cu roşii tăiate şi stropită, după gust, cu zeamă de lămâie.

3. 5 reţete rapide cu piept de pui - Şniţel din piept de pui - Ingrediente (2 porţii)

1 piept de pui
3 linguri unt
3 linguri pesmet
1 praf de sare
piper
pudră de ardei iute

5 reţete rapide cu piept de pui - Şniţel din piept de pui - Mod de preparare

Taie pieptul de pui felii. Amestecă pesmetul cu sarea, piperul şi pudra de ardei iute. Topeşte untul în tigaie şi când s-a încins rumeneşte şniţelele, pe ambele părţi până când devin aurii. Dacă prepari o cantitate mai mare de piept de pui, ai grijă să înlocuieşti untul după fiecare serie de şniţele.

4. 5 reţete rapide cu piept de pui - Pui cu ciuperci şi smântână - Ingrediente (2-3 porţii)

1 piept mare de pui
2 cepe
6 ciuperci mici
1-2 linguri făină
2 linguri ulei
200 g smântână dulce de gătit
piper
sare
pătrunjel verde

5 reţete rapide cu piept de pui - Pui cu ciuperci şi smântână - Mod de preparare

Speli pieptul de pui şi-l porţionezi după dorinţă. Ciupercile le speli, foarte bine şi le tai felii. Prăjeşti bucăţile de pui în ulei, le scoţi şi le laşi la cald. În grăsimea în care ai prăjit puiul căleşti ceapa tăiată julien, adaugi ciupercile, puiul şi acoperi cu apă. Laşi la fiert circa 20 de minute, dizolvi făina în puţină apă rece şi o pui în cratiţă.

Pui smântâna amestecând continuu şi mai laşi pe foc 10 minute. Cu câteva minute înainte să opreşti focul condimentezi cu piper şi sare. Îl serveşti cald, asezonat cu pătrunjel verde.

5. 5 reţete rapide cu piept de pui - Chifteluţe de pui cu spanac - Ingrediente (15 chifteluţe)

500 g piept de pui
200 g spanac
2 cepe
4 căţei de usturoi
3 felii de pâine
prăjită
3 ouă
sare, piper
făină
ulei pentru prăjit

5 reţete rapide cu piept de pui - Chifteluţe de pui cu spanac - Preparare

Speli carnea de pui şi spanacul şi le tai bucăţele. Dai prin maşina de tocat pieptul de pui, spanacul, ceapa şi usturoiul, amesteci cu ouăle, pâinea prăjită înmuiată şi stoarsă bine.

Adaugi sare şi piper, după gust, şi amesteci compoziţia până devine o pastă omogenă. Îţi umezeşti mâinile cu apă rece, formezi chifteluţe rotunde, le dai prin făină, le prăjeşti în baie de ulei încins şi le serveşti calde.

Loading...