Alivanca este cunoscută şi sub denumirea de „plăcinta ciobanului“ şi este un preparat traditional româneasc extrem de gustos. Ai încercat vreodată reţeta de alivenci?

 

Ingrediente pentru Alivenci

  • 500 g brânză de vacă
  • 4 ouă
  • 2 linguri unt moale
  • 300 g smântână
  • 4 linguri mălai
  • 2 linguri făină
  • 1 linguriţă sare
  •  

Citeşte şi: Gogosi pufoase la cuptor

 

Mod de preparare Alivenci

 Într-un castron, omogenizezi brânza cu o lingură de lemn până devine cremoasă. Spargi ouăle şi le  separi. Baţi albuşurile spumă, iar gălbenuşurile foarte uşor. Încălzeşti între timp cuptorul la 180 °C. Pui gălbenuşurile peste brânză şi amesteci bine. Adaugi treptat smântâna, untul, mălaiul, făina şi sarea. Omogenizezi şi adaugi albuşurile bătute spumă.

 Frămânţi aluatul până devine uniform. Tapetezi o tavă şi torni compoziţia în ea. Laşi la cuptor 30-40 de minute, până când se rumeneşte frumos.

Alivanca se întăreşte repede pe măsură ce se răceşte. Torni smântână deasupra înainte de a servi.

 

Loading...