3 reţete delicioase cu ouă

mic dejun cu oua ochiuri si spanac jpeg

Oul este un ingredient de bază pentru prepararea multor feluri de mâncare. De la banala omletă, până la sufleuri delicate cu fel de fel de legume ori fructe. Oul este acel aliment care se află în permanenţă în frigiderul oricui, indiferent cât de multe ori de puţine alte alimente mai avem. Aşa că, mai jos găsiţi 3 reţete delicioase cu ouă la care veţi folosi foarte puţine ingrediente.

Mic dejun cu ouă ochiuri şi cartofi 

2 linguri ulei de măsline ½ ceapă, tocată mai mared 3 cîţie usturoi, pisaţi 3 linguriţe pudră de chili (opţional) sare ½ cană supă de pui ori de legume 1 cutie roşii tocate ori întregi în suc 5-6 ouă 1 cană cartofi tăiaţi bucăţi 2 căni spanac tocat 120 g brânză capră

Pentru sos, încingi o lingură de ulei îmtr-o tigaie la flacără medie. Adaugi ceapa şi sotezi până se mai înmoaie. Adaugi usturoiul, sare, 2 linguriţe de chili, supa de pui ori de legume şi roşiile. Fierbi 10-15 minute. Transferă într-un blender şi faci piure.

Pentru cartofi, în aceeaşi tigaie în care a fost sosul, încingi restul de ulei la flacără medie. Adaugi cartofii şi restul de chili. Sotezi cartofii pentru câteva minute până când se rumenesc. Adaugi sosul înapoi în tigaie şi mai laşi 10 minute pentru a se pătrunde cartofii.

Adaugi spanacul. Foloseşte-te de o lingură pentru a face găuri pentru ouă deasupra sosului. Spargi ouăle directe în sosul cald şi acoperi. La flacără mică şi cu tigaia acoperită laşi ouăle să se facă timp de 10 minute.

Dai la o parte de pe foc şi laşi acoperită tigaia încă 5 minute. Ar trebui să obţii gălbenuşuri moi. E foarte important să nu dai capacul la o parte, pentru a se elibera căldura, şi astfel să nu mai obţii gălbenuşuri moi. Presari pe deasupra brânză de capră.

Omletă mexicană 

4 albuşuri

1 ou

½ lingură sare

1 praf de piper

1 praf de pudră de ardei iute

1 lingură sos picant

1 lingură lapte

¼ ceapă tocată

2 linguri brânză tare rasă

2 felii bacon

Dă drumul la cuptor. Amestecă albuşurile cu oul bătut şi adaugă toate ingredientele. Amestecă până se omogenizează. Unge cu puţin ulei o tigaie şi toarnă compoziţia. Dă-o la cuptor pentru 25-30 de minute.

Sufleu de conopidă 

1 conopidă de circa 500 g

100 g unt

100 g caşcaval

100 g telemea

100 g făină

500 ml lapte

4 ouă

pătrunjel verde

1 conservă de ciuperci

Desfaci conopida bucheţele, o pui în apă clocotită, o laşi să fiarbă 10 minute, apoi o laşi la scurs. Topeşti untul, adaugi făina şi laptele amestecând continuu, să nu se formeze cocoloaşe. Laşi sosul să se răcească, apoi adaugi ouăle bătute şi brânza rasă. Aşezi conopida şi ciupercile scurse într-un vas uns şi tapetat, torni deasupra sosul şi presari caşcavalul ras. Coci în cuptorul încins circa 20 de minute, până se rumeneşte deasupra. Ornezi cu pătrunjel verde tocat.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg