Ai pofta de gogoşi pufoase, dar nu de frământat? Uite reţeta magică! Sunt pline în interior fără să le dospeşti

gogosi jpeg

Gogoşile sunt desertul copilăriei! Sunt delicioase, dar durează destul de mult să le prepari, motiv pentru care îţi propunem o reţetă care nu are nevoie de dospire. Se fac rapid, sunt pline in interior si nu trebuie sa le lasi sa creasca

Ce ingrediente iti trebuie:

1 praf sare zeama de la o lămâie 1 esenţă rom/vanilie 6 pliculeţe zahăr vanilat 50 g zahăr 3 ouă 600 g iaurt 1 plic praf de copt 500 g făina ulei 1 plic zahar pudra

Preparare:

Amestecaţi bine într-un castron ouăle cu iaurt, esenţă de rom, zeamă de la o lămâie, zahărul şi sarea. Amestecaţi separat praful de copt cu făînă. Înglobaţi făîna în aluatul umed şi amestecaţi bine, până la omogenizare.

Într-o cratiţă sau tigaie mai înalta încingeţi uleiul cât pentru o friteuză. Luaţi câte o lingură din amestecul pentru gogoşi şi turnaţi încet, dintr-o singură mişcare în uleiul încins. Dacă nu se intoc singure, întoarceţi gogoşile pe cealaltă parte când devin aurii.

Scoateţi gogoşile pe un şervet de hârtie, sau un grătar, să se scurgă uleiul în exces. Pudraţi cu zahăr pudra şi eventual scorţişoară şi serviţi calde sau lăsăţi sa se răcească.