Alivenci

Alivanca este cunoscută şi sub denumirea de „plăcinta ciobanului“ şi este un preparat traditional româneasc extrem de gustos. Ai încercat vreodată reţeta de alivenci?
Ingrediente pentru Alivenci
- 500 g brânză de vacă
- 4 ouă
- 2 linguri unt moale
- 300 g smântână
- 4 linguri mălai
- 2 linguri făină
- 1 linguriţă sare
Citeşte şi: Gogosi pufoase la cuptor
Mod de preparare Alivenci
Într-un castron, omogenizezi brânza cu o lingură de lemn până devine cremoasă. Spargi ouăle şi le separi. Baţi albuşurile spumă, iar gălbenuşurile foarte uşor. Încălzeşti între timp cuptorul la 180 °C. Pui gălbenuşurile peste brânză şi amesteci bine. Adaugi treptat smântâna, untul, mălaiul, făina şi sarea. Omogenizezi şi adaugi albuşurile bătute spumă.
Frămânţi aluatul până devine uniform. Tapetezi o tavă şi torni compoziţia în ea. Laşi la cuptor 30-40 de minute, până când se rumeneşte frumos.
Alivanca se întăreşte repede pe măsură ce se răceşte. Torni smântână deasupra înainte de a servi.