Bianca Brad: Ador ciocolata! Dau oricând friptura pentru o ciocolată

Bianca Brad jpeg

Găteşte din când în când, doar când are timp! Dar tot ce prepară, prepară cu multă dragoste. A trecut cu greu peste drama trăită în urmă cu ceva ani, n-a uitat nimic din ce s-a întâmplat, dar a învăţat să meargă mai departe.

Tot timpul cu zâmbetul pe buze, sensibilă şi veselă, într-un cuvânt o femeie puternică şi luptătoare. După toate problemele prin care a trecut, Bianca Brad şi-a găsit puterea să meargă mai departe. Îşi adoră băieţelul, pe Luca, iubeşte ciocolata şi îi este foarte dor să cânte şi să joace într-un film.

Combinaţii aromate

Bianca Brad şi-a deschis, împreună cu fraţii ei, cofetăria La Dolce, din Bucureşti. În acest loc m-am şi întâlnit cu ea ca să vorbim despre preferinţele ei culinare şi despre proiectele de viitor. „Nu sunt o gospodină care spune că, vezi Doamne, fac prăjituri de dimineaţa până seara. Eu mă ocup de imaginea cofetăriei. De când am deschis cofetăria, am mâncat foarte puţine dulciuri“, îmi spune Bianca. „Îmi aduc aminte cu drag că atunci când eram mică, pe la 7-8 ani, făceam, împreună cu mama, pandişpan. De atunci n-am mai făcut nicio prăjitură. Pasiunea mea este ciocolata cu alune. Ador ciocolata şi dau oricând friptura pe o ciocolată“, continuă ea.

O întreb de Luca, fiul ei care are 8 ani. Ce-i prepară lui de mâncare? Se luminează la faţă: „Şi el adoră ciocolata, usturoiul şi sosul roşu. O singură dată am fost la o petrecere la fast-food şi el n-a vrut să mănânce nimic de-acolo. Până la 3 ani, nici n-a mâncat ciocolată, pentru că nu-i cunoştea gustul nici nu-mi cerea.

image

Noi mâncăm echilibrat: pâine neagră, pui, mâncăruri simple de legume şi mâncare chinezească. Eu sunt înnebunită după gustul dulcesărat“, îmi spune actriţa.

Este as în prepararea spaghetelor Bolognese şi nu dă niciodată greş cu ele. Are un secret pe care i l-a destăinuit cineva care a locuit în Italia. „Se căleşte morcovul cu ţelina, se adaugă carne tocată de vită şi de porc de bună calitate, când se albesc se toarnă un pahar de vin roşu, se dă focul mare, ca să se evapore repede alcoolul, se adaugă bulion, nucşoară şi usturoi. Luca le adoră“, îmi spune Bianca.

Proiecte

Bianca Brad a înregistrat, înainte de a-l naşte pe Luca, o melodie, „Dor de zbor“. O ascultăm împreună. Este o melodie caldă şi plină de sensibilitate. O întreb ce proiecte are? „Am fost mult timp ruptă de zona asta, după ce mi-am pierdut fetiţa mam concentrat numai pe ONG-ul E.M.M.A.“, îmi spune. Bianca este iniţiatoarea campaniei „Mame de îngeri“, cu care vrea să schimbe mentalităţile, dar şi sistemul din România. Şi-a folosit furia, durerea şi lacrimile pentru a ajuta şi alte mame care trec prin aceeaşi dramă prin care a trecut şi ea.

„Acum e o perioadă de tranziţie, nu vreau să neglijez ONG-ul. Am primit nişte propuneri de la televiziuni, dar nu le-am acceptat pentru că nu-mi doresc să fac lucruri de proastă calitate, deoarece acum bârfa a ajuns la nivel de divertisment. Eu zic că ce-i al meu e pus deoparte!“, încheie frumoasa mea interlocutoare.

Cremă de ciocolată

image

Ingrediente:

800 g zahăr 300 ml lapte zeama de la o lămâie 1 kg ciocolată menaj 15 gălbenuşuri

Mod de preparare:

Se pun pe foc laptele cu zahărul, se adaugă ciocolata rasă şi se amestecă cu telul. Se pun în compoziţie şi gălbenuşurile, amestecate în prealabil cu zeama de lămâie. Se amestecă şi se dă la rece până a doua zi, când se mixează bine ca să devină o spumă.