Brioşe cu mac şi caise

Cui nu-i plac brioşele, mai ales dacă au în compoziţie delicioasele caise? Merită să încerci această reţetă simplă, deoarece cu acest desert vei cuceri pe toată lumea.
Ingrediente
Pentru aluat
500 g făină 50 g zahăr 20 g drojdie proaspătă 250 ml lapte cald 1 ou + 1 gălbenuş, pentru uns 60 g unt coaja rasă de la 1 lămâie
Pentru umplutură
100 g mac
50 g zahăr pudră
2 linguri magiun de prune
caise din compot
frişcă, opţional
Preparare
Pentru brioşe, pui toate ingredientele, la temperatura camerei, într-un castron şi frămânţi un aluat ca de cozonac. Îl acoperi cu un prosop şi-l laşi la dospit până îşi triplează volumul. După aceea formezi biluţe şi le pui în forme. Le mai laşi 20 de minute la loc cald pentru a-şi dubla volumul.
Între timp, amesteci zahărul pudră cu macul şi cu magiunul. Dacă e nevoie, mai pui câteva picături de apă. Trebuie să obţii o compoziţie nici prea moale, nici prea tare.
Ungi brioşele cu gălbenuşul. Deasupra pui jumătăţi de caise din compot şi amestecul de mac. Le dai la cuptorul preîncălzit la 180 °C 25 de minute. Dacă vrei, poţi decora brioşele cu frişcă.
Brioşe cu caramel, un deliciu irezistibil