Budincă de dovlecei

Dacă ai poftă să mănânci ceva uşor, cu multe legume, pe care să îl prepari repede, îţi recomandăm budincă de dovlecei.
Dificultate medie
1 h
1 tavă
Ingrediente
8 dovlecei
200 g brânză de vaci
200 g telemea
6 linguri făină
1 ceapă mare
1 ardei gras
1 roşie
5 ouă
2 căţei de usturoi
mărar mărunţit
sare
piper
varză tăiată fin, opţional
roşii, opţional
Mod de preparare
Speli dovleceii, îi ştergi şi îi dai pe răzătoarea cu găuri mari. Pui puţină sare peste ei şi îi laşi la scurs. După ce le îndepărtezi seminţele şi pulpa, tai roşia şi ardeiul bucăţi mici şi le amesteci cu dovleceii, ouăle, ceapa tocată, făina, usturoiul pisat, brânza de vaci, telemeaua mărunţită şi mărarul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Torni compoziţia într-un vas termorezistent, tapetat şi o bagi la cuptor 40 de minute.
Serveşti budinca, dacă vrei, alături de varză şi roşii tăiate.