Cartofi cu ceapă şi ciuperci la cuptor

Dacă îţi place să găteşti cu cartofi, vei descoperi că această reţetă este o combinaţie grozavă, iar gustul lor este completat de savoarea altor două ingrediente: ceapa şi ciupercile. Încearcă şi tu reţeta simplă de cartofi cu ceapă şi ciuperci la cuptor pe care ţi-o recomandăm.
Cartofi cu ceapă şi ciuperci la cuptor - Ingrediente (4 porţii)
1,5 kg cartofi 200 g ciuperci 3 cepe 240 ml apă 120 ml ulei de măsline 1 linguriţă sare ½ linguriţă piper
Cartofi cu ceapă şi ciuperci la cuptor - Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul. Cureţi cartofii, apoi îi feliezi. La fel procedezi şi cu ceapa, pe care o tai rondele. Feliezi ciupercile. Condimentezi legumele cu sare şi piper şi le amesteci bine.
Le aşezi într-o tavă de copt termorezistentă, pui uleiul, apoi torni apa. Aşezi primul strat de ciuperci, rondelele de ceapă, iar la final, adaugi feliile de cartofi. Dai tava la cuptor, la foc potrivit. După 15 minute, amesteci din nou toţi cartofii, ciupercile şi ceapa. Dai iar la cuptor, 15 minute. Serveşti imediat delicioşii cartofi cu ceapă şi ciuperci la cuptor.
Sursa + foto: yummiestfood.com
Cei mai buni cartofi la cuptor
Cei mai buni cartofi la cuptor
Cea mai uşoară salată de cartofi roşii
Cea mai uşoară salată de cartofi roşii
Friptură de porc la tavă cu cartofi
Friptură de porc la tavă cu cartofi
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor. Care sunt ingredientele care dau savoare
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor. Care sunt ingredientele care dau savoare