Cea mai bună ciorbă de cartofi

Ciorbele sunt mai savuroase dacă sunt preparate şi cu câţiva cartofi. Pe lângă faptul că sunt pe placul tutror, cartofii conferă şi saţietate. Dacă eşti în criză de timp sau pur şi simplu ai epuizat orice idee de mâncare gustoasă, poţi încerca această reţetă de ciorbă de cartofi.
Ingrediente
6 cartofi 1 morcov 1 ceapă 1 bucăţică ţelină 1 pahar suc de roşii sare piper ulei mărar smântână, opţional
Preparare
Speli legumele, le cureţi de coajă şi le tai în bucăţele. Într-o cratiţă torni puţin ulei şi apă. Adaugi legumele şi le fierbi cu capac 5 minute. Torni apă în funcţie de cât de deasă vrei să iasă ciorba.
Când cartofii s-au fiert pui sucul de roşii. Potriveşti de sare şi piper. Mai laşi să fiarbă 10 minute. Opreşti focul şi adaugi mărar tocat. Ciorba o poţi servi, dacă vrei, cu smântână.
Ciorbă de perişoare, ideală în zilele friguroase
Ciorbă de perişoare, ideală în zilele friguroase