Cea mai bună conopidă cu sos picant, la cuptor

Prepară această conopidă cu sos picant atunci când ai invitaţi la masă, dai o petrecere mică sau vrei o garnitură extraordinară lângă preparatele din carne. Aroma poate fi aleasă după preferinţă, dar nu trebuie să lipsească din cea mai bună conopidă cu sos picant, la cuptor.
Cea mai bună conopidă cu sos picant, la cuptor - Ingrediente
1 conopidă mare, tăiată în bucheţele ulei de măsline pentru uns 1 linguriţă usturoi pisat ¼ linguriţă sare piper negru măcinat, după gust 1 lingură unt topit 115-170 g sos picant, la alegere 1 pungă mare de plastic
Cea mai bună conopidă cu sos picant, la cuptor - Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la foc mare. Aşezi bucheţelele de conopidă în punga de plastic şi le stropeşti cu ulei de măsline, astfel încât să le acopere un pic. Adaugi pudra de usturoi, sarea şi piperul. Sigilezi punga şi amesteci ingredientele, până când conopida este acoperită uniform.
Aşezi conopida într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptor, pe grătarul din mijloc, 15 minute. Întorci bucheţelele de conopidă o singură dată în timpul coacerii. Le verifici după 10 minute, în funcţie de consistenţa dorită. Nu vrei să fie prea moi.
Scoţi tava din cuptor, topeşti untul într-un bol mic de sticlă şi adaugi sosul picant peste unt. Scoţi conopida şi o amesteci cu sosul picant, până se acoperă uniform. Începi cu jumătate din cantitatea de sos şi adaugi mai mult, după gust. Dai din nou tava cu conopidă la cuptor şi o mai laşi 5 minute. Serveşti conopida cu orice sos doreşti sau ca garnitură pentru preparatele din carne.
Sursa + foto: gooddinnermom.com
Supă-cremă de dovleac şi conopidă. Reţeta cea mai simplă
Supă-cremă de dovleac şi conopidă. Reţeta cea mai simplă
Ciorbă de conopidă cu smântână
Ciorbă de conopidă cu smântână