Cea mai bună îngheţată de coacăze roşii

Profită de gustul acestor fructe şi foloseşte-le în această reţetă de îngheţată savuroasă. În sezonul cald, desertul răcorit cu coacăze roşii este exact ceea ce aveai nevoie pentru a te răsfăţa după o masă copioasă în familie.
Ingrediente
400 ml smântână lichidă 3 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 100 g urdă dulce fărâmiţată 300 g coacăze roşii 3 ouă frunze de mentă pentru decor
Mod de preparare
Mixezi coacăzele în blender (păstrezi câteva pentru ornat) cu zahărul vanilat până se fac pastă. Baţi smântâna până se întăreşte, adaugi pe rând gălbenuşurile şi urda.
Baţi spumă tare albuşurile cu zahărul şi le încorporezi în amestecul de smântână. Adaugi coacăzele pasate şi omogenizezi. Torni totul într-un castron, îl acoperi şi-l dai la congelator 5-6 ore. Din oră în oră, scoţi vasul şi amesteci. Serveşti îngheţata cu sirop de fructe, decorată cu câteva coacaze şi cu frunzuliţe de mentă.