Cea mai bună salată de cartofi şi conopidă

Salatele de cartofi sunt simplu de preparat şi sunt delicioase. Deşi multă lume preferă să adauge maioneză în ele, noi îţi prezentăm o variantă mai sănătoasă cu iaurt, muştar şi usturoi.
De ce ai nevoie pentru salată
1 conopidă medie
3 cartofi
100 g ceapă roşie
1 ardei galben
3 ouă fierte
½ linguriţă paprika
2 felii prosciutto sau şuncă
mărar
200 g iaurt grecesc
2 linguri muştar
2-3 căţei de usturoi
Cum se prepară salata
Rupi conopida bucheţele, pe care le speli sub un jet de apă rece, apoi le fierbi în apă cu puţină sare până când se înmoaie. Pui buchetele de conopidă la scurs. Separat, fierbi cartofii în coajă în apă cu sare, apoi îi laşi la răcit, îi cureţi şi-i tai cubuleţe.
Toci conopida, ceapa şi ardeiul şi le amesteci cu cartofii şi ouăle tăiate. Combini iaurtul cu muştarul, căţeii de usturoi pisaţi şi omogenizezi cu salata. Presari paprika, mărar tocat şi pui şunca tocată.