Cea mai fină prăjitură, fără coacere

prajitura ecler jpeg

Un desert inedit, simplu de preparat şi foarte gustos, prăjitura ecler, la tavă, ce nu necesită coacere, va fi arma ta secretă atunci când vrei să îţi impresionezi invitaţii la masă.

Ingrediente

400 g biscuiţi graham 620 g smântână pentru frişcă 3 linguri zahăr 1 linguriţă esenţă de vanilie 2 pachete budincă de vanilie 900 ml lapte 250 g ciocolată neagră, bucăţele

Mod de preparare

Într-un bol, mixezi 350 g smântână cu zahărul şi esenţa de vanilie, până se formează o frişcă pufoasă. Separat, amesteci budinca de vanilie cu laptele rece, mixând câteva minute, până începe să se îngroaşe. Încorporezi frişca. Întinzi un strat fin de cremă într-o tavă pentru prăjituri. Continui cu un strat de biscuiţi şi iar cremă, de 3 ori, în acelaşi fel, ultimul strat fiind format din biscuiţi.

Încălzeşti smântâna rămasă, la foc mediu, până aproape să dea în clocot. Topeşti ciocolata pe baie de aburi, apoi o combini cu smântâna, până obţii o compoziţie omogenă. Torni uniform peste prăjitură şi nivelezi. Dai la frigider cel puţin 2 ore sau peste noapte. Aşezi în congelator 30 de minute înainte de servire, pentru a se tăia perfect.

Sursa http://cakescottage.com