Cel mai bun ratatouille. Reţeta clasică a lui Jamie Oliver

Cel mai bun ratatouille cu legume jpeg

Această tocană de legume este perfectă pentru serile în care vrei să prepari o mâncare sănătoasă la cină. Este o reţetă clasică pentru cel mai bun ratatouille pe care bucătarul Jamie Oliver o recomandă cu multă căldură, aşa că merită să o încerci şi tu.

Cel mai bun ratatouille - Ingrediente

2 cepe roşii 4 căţei de usturoi 2 vinete 3 dovlecei 2 ardei graşi roşii sau galbeni 6 roşii coapte ½ legătură de busuioc proaspăt ulei de măsline cimbru proaspăt, după gust 400 g roşii (prunişoare) de la conservă 1 lingură oţet balsamic ½ lămâie

Cel mai bun ratatouille - Mod de preparare

Pregăteşti ingredientele înainte să te apuci de această mâncare - cureţi şi tai cepele în sferturi sau felii groase, apoi cureţi şi toci usturoiul. Tai vinetele şi dovleceii la capete, scoţi seminţele ardeilor graşi şi îi tai bucăţi mari. Tai roşiile în bucăţi mai mari, alegi câteva frunze de busuioc şi le dai deoparte, apoi tai cât mai fin restul plantei.

Încălzeşti 2 linguri de ulei într-o cratiţă încăpătoare, la foc mediu, adaugi vinetele tăiate, dovleceii şi ardeii graşi şi căleşti legumele aproximativ 5 minute, până se înmoaie şi devin aurii, dar nu sunt complet coapte. Cu o lingură, pui legumele făcute într-un castron mare.

Tot în cratiţă, adaugi ceapa, usturoiul, busuiocul tocat şi frunzele de cimbru, cu un strop de ulei, dacă este nevoie. Căleşti totul 10-15 mintue, până se înmoaie ingredientele şi se rumenesc un pic. Legumele prăjite le pui din nou în cratiţă şi le amesteci cu roşiile proaspete şi cu cele de la conservă, torni oţetul balsamic şi condimentezi cu sare şi piper după gust.

Amesteci bine toate ingredientele şi pasezi roşiile cu o lingură. Acoperi cratiţa şi fierbi la foc mic aproximativ 30-35 de minute, până scade tocăniţa şi capătă o consistenţă omogenă.

Rupi frunzele de busuioc, razi coaja de lămâie prin răzătoarea mică şi condimentezi dacă mai este nevoie. Serveşti tocăniţa de legume cu o bucată de pâine sau cu o porţie de orez fiert sau făcut la aburi.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Ratatouille cu conopidă (pentru digestie)

Ratatouille cu conopidă (pentru digestie)

Reţetă de vară: ratatouille la cuptor, cu brânză feta

Reţetă de vară: ratatouille la cuptor, cu brânză feta

Ratatouille

Ratatouille



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg