Cel mai fin piure de cartofi cu brânză şi usturoi

Înlocuieşte reţeta simplă de piure de cartofi cu unt şi lapte cu una în care adaugi brânză şi usturoi. Vei obţine un piure fin, numai bun de servit cu friptură.
De ce ai nevoie pentru piure
6-7 cartofi, mai mari
10 căţei de usturoi
200 g cremă de brânză
100 g unt
150 ml lapte
1 praf de sare
piper
Cum se prepară piureul de cartofi
Cureţi cartofii, apoi îi fierbi în apă cu sare şi usturoiul curăţat până când intră cu uşurinţă furculiţa în ei. Scurgi apa, apoi pasezi cartofii şi usturoiul. Adaugi untul la temperature camerei, crema de brânză, laptele cald, sare şi piper după gust. Omogenizezi şi serveşti piureul fierbinte. Nu folosi blenderul pentru a pasa, deoarece piureul va căpăta un aspect ca de gumă.