Cele mai bune inele de ceapă prăjite. Reţetă de chef

În zilele în care ai poftă de o gustare crocantă şi savuroasă, încearcă acestată reţetă de inele de ceapă prăjite. Sunt uşor de preparat, iar reţeta de mai jos este recomandată chiar de bucătarul Jamie Oliver.
Cele mai bune inele de ceapă prăjite. Reţetă de chef - Ingrediente
3 cepe 100 g făină 300 ml lapte bătut 300 g mălai fin ulei, pentru prăjit sare piper 1 praf boia
Cele mai bune inele de ceapă prăjite. Reţetă de chef - Mod de preparare
Cureţi şi tai ceapa în inele groase de 3 mm, apoi le aşezi într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt. Dacă vrei, le laşi la frigider un pic, ca să se usuce.
Când eşti gata să le prăjeşti, pui făina pe un platou şi adaugi sare şi piper, după gust. Torni laptele bătut într-un bol nu foarte adânc. Pui mălaiul amestecat cu boiaua pe un alt platou. Aranjezi cele 3 vase în această ordine. Torni uleiul într-o cratiţă adâncă şi îl încingi la foc mare.
Dai inelele de ceapă prin făină, apoi prin laptele bătut, iar la final le dai prin mălai. Le prăjeşti în uleiul încins aproximativ 1 minut, până devin crocante, iar dacă e nevoie, le întorci pe partea cealaltă. Le scoţi cu o lingură de metal şi le laşi să se scurgă pe un platou cu câteva prosoape de hârtie, ca să absoarbă excesul de grăsime.
Sursa + foto: www.jamieoliver.com
Tartă cu ceapă caramelizată şi brânză. Reţetă simplă