Chec de ciocolată cu glazură

Nu-i aşa că ţi s-a făcut poftă doar cât ai privit această poză? Îţi garantăm că acest chec de ciocolată cu glazură va fi unul dintre cele mai bune pe care le-ai gustat vreodată.
De ce ai nevoie pentru chec
Pentru chec
150 g cacao
200 g ciocolată neagră
¼ linguriţă nes
150 ml apă fierbinte
150 g lapte bătut
300 g făină
1 praf de sare
¾ linguriţă praf de copt
10 linguri unt
300 g zahăr brun
2 linguriţe esenţă de vanilie
4 ouă
Pentru glazură
200 g ciocolată neagră
150 g smântână
1 praf de sare
2 linguri unt, pentru uns
Cum se prepară
Ungi forma cu 2 linguri unt topit. Dai drumul la cuptor. Combini cacaua cu ciocolata ruptă bucăţi, adaugi nesul şi torni apa fierbinte. Amesteci până când se omogenizează şi capătă o consistenţă cremoasă. După ce s-a răcorit, adaugi laptele bătut. Amesteci făina cu sarea şi praful de copt. Baţi untul cu zahărul şi esenţa de vanilie, apoi adaugi ouăle, unul câte unul. Pui peste unt un sfert din cantitatea de făină şi jumătate din crema de ciocolată. Omogenizezi, adaugi restul ingredientelor şi mai mixezi încă 30 de secunde.
Pui compoziţia în formă şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii.
Pentru glazură, topeşti ciocolata şi o amesteci cu smântâna. Răstorni prăjitura, o laşi la răcorit şi o glazurezi.