Chec marmorat cu vanilie şi cacao

Din doar câteva ingrediente poţi prepara o nebunie de desert, numai bun de servit când îţi vin vecinele în vizită pentru o cafea.
De ce ai nevoie pentru chec
250 g făină
1 praf de sare
1 linguriţă praf de copt
100 g unt
250 g zahăr
3 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
100 ml lapte
50 g cacao
Cum se prepară checul marmorat
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Combini făina cu sarea şi praful de copt. Mixezi untul moale cu zahărul până când acesta din urmă se dizolvă. Încorporezi esenţa de vanilie şi ouăle, unul câte unul, apoi jumătatea din cantitatea de făină. După ce s-a omogenizat, torni laptele şi adaugi restul de făină. Compoziţia trebuie să fie fină şi uşor groasă.
Pui trei sferturi din compoziţie în tavă, iar pe restul o omogenizezi cu cacaua. Pui deasupra compoziţia de cacao şi amesteci cu o lingură cu mişcări de jos în sus. Dai tava la cuptor până când checul trece testul scobitorii. Îl laşi 10 minute să se răcorească înainte să-l scoţi din tavă.