Chiftele cu carne de pui, un deliciu în sezonul rece

chiftele cu carne de pui jpeg

Carnea de pui este un ingredient nelipsit din bucătăria ta, aşa că de ce să nu o foloseşti într-o reţetă rapidă de chiftele. Foarte savuroase, micile chifele se prepară în mai puţin de o oră, astfel că nu vei sta mult timp în bucătărie.

Chiftele cu carne de pui - Ingrediente

1 piept de pui 1 ceapă 4-5 căţei usturoi 2 ouă 1 ardei gras roşu 1 legătură pătrunjel 1 felie groasă pâine 50 ml lapte cimbru sare piper ulei, pentru prăjit sos de roşii măsline fără sâmburi

Chiftele cu carne de pui - Mod de preparare

Tai pieptul de pui în felii şi le treci prin maşina de tocat. Cureţi ceapa, o tai pe jumătate şi o toci tot la maşină. Zdrobeşti usturoiul şi-l pui într-un bol, alături de carne şi ceapă. Peste toate pui ouăle, ardeiul mărunţit, pătrunjelul tăiat mărunt, pâinea înmuiată în lapte, apoi stoarsă bine, cimbru, sare şi piper, după gust. Frămânţi bine totul cu mâinile până se omogenizează şi formezi chiftelele, pe care le prăjeşti, la foc mediu, în ulei încins. La final, le scoţi pe o hârtie, pentru a absorbi uleiul în exces. Le serveşti cu sos de roşii, măsline şi, după preferinţă, rondele de ceapă roşie.