Chiftele din conopidă
Chiftelele clasice se prepară evident din carne tocată amestecată cu ou şi mirodenii. E sfârşit de vară şi poate te-ai săturat de carne şi vrei să încerci din legumele toamnei. Ce-ar fi să încerci nişte chiftele de conopidă? Cum ţi se pare ideea noastră?
Preparare: 50 minute Dificultate: mică 6 porţii
Ingrediente
1 conopidă potrivită
1 ceapă mare
2 ouă
2 felii de pâine
250 g piept de pui tocat
1 ceaşcă lapte
1 lingură mărar verde
sare
piper
făină sau pesmet
ulei pentru prăjit
Preparare
1.Fierbi conopida în apă cu sare 5-10 minute, o scurgi în strecurătoare şi o zdrobeşti cu presa de piure sau în blender.
2.Căleşti ceapa tocată mărunt în ulei bine încins şi, când se înmoaie, o scoţi cu spumiera şi o amesteci cu piureul de conopidă. Adaugi cele două ouă bătute uşor, feliile de pâine înmuiate în lapte şi stoarse, pieptul de pui, mărar tocat, sare şi piper, după gust, şi amesteci bine.
3.Din compoziţie modelezi chifteluţe, le treci prin făină sau pesmet şi le rumeneşti în ulei bine încins, până devin aurii. Le serveşti calde, garnisite cu piure de cartofi sau legume natur.
sursa foto: Profimedia