Chifteluţe cu varză călită

chiftelute varza jpeg

Pe lângă renumitele sarmale, din varză poţi face şi multe alte preparate delicioase, numai bune de pus pe masă. Încearcă o reţetă de chifteluţe cu varză călită.

Ingrediente Pentru chifteluţe: 500 g carne tocată 2 ouă 1 lingură pesmet 5 căţei de usturoi sare piper ulei, pentru prăjit Pentru varză: 1 kg varză 1 ceapă 2 roşii 100 ml apă 2 linguri pastă de tomate 4-5 linguri ulei sare piper ardei iute, opţional

Mod de preparare

Amesteci carnea cu ouăle, pesmetul, căţeii de usturoi pisaţi, sare, piper, după gust. Formezi chiftelele cu mâna umedă şi le rumeneşti în ulei, pe ambele părţi. Le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de grăsime. Toci ceapa şi o fierbi cu apă şi 2 linguri de ulei până când scade lichidul. Toci varza şi o freci cu sare până când se înmoaie.

Pui roşiile descojite şi tocate în cratiţă cu pasta de tomate şi mai ţii pe foc 2-3 minute, apoi adaugi varza, acoperi şi laşi să fiarbă, amestecând constant. Când apa lăsată de varză a scăzut, torni restul de ulei, condimentezi cu piper, după gust şi mai laşi câteva minute pe foc. Serveşti varza alături de chiftele şi, dacă vrei, cu ardei iute.