Chifteluţe de dovlecei cu brânză feta şi sos de iaurt

Combinaţia de dovlecei şi brânză este foarte gustoasă, perfectă pentru un preparat uşor, de vară. Încearcă o reţetă de chifteluţe apetisante, pe care le serveşti cu sos de iaurt.
Ingrediente
2 dovlecei, curăţaţi şi daţi prin răzătoare 1 căţel de usturoi, pisat 1 lingură ulei 1 linguriţă praf de copt 2 linguri mărar tocat 2 ouă 70 g pesmet 150 g brânză feta sare piper
Pentru sos
300 g iaurt grecesc
½ căţel e usturoi, pisat
1-2 linguriţe mărar tocat
sare
Mod de preparare
Aşezi dovleceii într-o sită, deasupra unui bol. Presari peste ei puţină sare şi îi laşi aşa timp de 20 de minute, apoi îi storci bine de zeamă. Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt.
Într-un bol, amesteci dovleceii, usturoiul, uleiul, praful de copt, mărarul, ouăle, brânza feta şi pesmetul. Potriveşti de sare şi piper, după gust. Modelezi chifteluţe din câte 2 linguri din compoziţia obţinută. Aşezi în tavă, lasând puţin spaţiu între ele şi dai la cuptor 20-30 de minute, până se rumenesc uşor. Pentru sos, combini bine toate ingredientele, într-un bol. Serveşti chifteluţele de dovlecei cu sos de iaurt.
Sursa https://cookinglsl.com