Chifteluţe marinate cu piure

chiftele cu piure jpeg

La prima vedere este un preparat clasic, pe care aproape oricine ştie să-l facă. Însă, ce ai spune dacă ai înlocui piureul de cartofi cu cel de conopidă, iar chiftelele le-ai coace la cuptor?

De ce ai nevoie pentru chifteluţe marinate cu piure

Pentru piure

1 conopidă medie

1 lingură lapte

1 lingură unt

50 g parmezan ras

2-3 căţei de usturoi

1 praf de sare

Pentru chifteluţe

1 kg carne tocată

2 ouă

50 g făină

100 g parmezan

50 ml apă

sare

piper

2-3 căţei de usturoi

oregano

sos de roşii, pentru marinat

Cum se prepară chifteluţe marinate cu piure

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Amesteci toate ingredientele pentru chiftele, înafară de sosul de roşii. Formezi chiftelele, le pui în tavă, apoi le ţii la cuptor până când se pătrunde carnea.

Pentru piure, rupi conopida bucheţele, apoi o fierbi în apă cu sare până când se înmoaie, apoi le laşi la scurs. Pasezi conopida şi o amesteci cu laptele, untul, parmezanul, usturoiul tocat, sare, după gust. Amesteci chiftelele cu sos de roşii şi le serveşti cu piure cald.

Sursa http://www.primaverakitchen.com

http://www.primaverakitchen.com