Chifteluţe marinate cu piure

La prima vedere este un preparat clasic, pe care aproape oricine ştie să-l facă. Însă, ce ai spune dacă ai înlocui piureul de cartofi cu cel de conopidă, iar chiftelele le-ai coace la cuptor?
De ce ai nevoie pentru chifteluţe marinate cu piure
Pentru piure
1 conopidă medie
1 lingură lapte
1 lingură unt
50 g parmezan ras
2-3 căţei de usturoi
1 praf de sare
Pentru chifteluţe
1 kg carne tocată
2 ouă
50 g făină
100 g parmezan
50 ml apă
sare
piper
2-3 căţei de usturoi
oregano
sos de roşii, pentru marinat
Cum se prepară chifteluţe marinate cu piure
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Amesteci toate ingredientele pentru chiftele, înafară de sosul de roşii. Formezi chiftelele, le pui în tavă, apoi le ţii la cuptor până când se pătrunde carnea.
Pentru piure, rupi conopida bucheţele, apoi o fierbi în apă cu sare până când se înmoaie, apoi le laşi la scurs. Pasezi conopida şi o amesteci cu laptele, untul, parmezanul, usturoiul tocat, sare, după gust. Amesteci chiftelele cu sos de roşii şi le serveşti cu piure cald.