Chifteluţe spaniole cu orez
Nu ştiţi ce să pregătiţi pentru prânz? Noi avem soluţia.
Ingrediente:
2 felii de pâine o jumătate de cană de lapte 2 linguri de ulei o ceapă dată pe răzătoare 4 căţei de usturoi pisaţi o linguriţă de sare o linguriţă de piper o jumătate de linguriţă de paprika o jumătate de linguriţă de coriandru o jumătate de linguriţă de scorţişoară o jumătate de cană de vin alb o cană de roşii pasate 1 kg de carne tocată de vită o cană de orez alb
Mod de preparare:
Puneţi pâinea într-un bol şi amestecaţi-o cu lapte. Lăsaţi-o deoparte timp de 10 minute. Preîncălziţi cuptorul la 200 de grade Celsius. Între timp, încingeţi ulei într-o tigaie. Adăugaţi coriandrul, ceapa, usturoiul, jumătate din cantitatea de sare şi de piper, paprika şi scorţişoara. Lăsaţi-le pe foc timp de 5 minute. Turnaţi vinul şi amestecaţi timp de un minut. Din această cantitate, puneţi două linguriţe în compoziţia cu pâine. Puneţi roşiile într-o crăticioară pe foc mic şi amestecaţi. Aceasta se vor amesteca apoi în prima compoziţie. Folosiţi o lingură pentru a fărâmiţa pâinea. Adăugaţi carnea tocată, sarea şi piperul. Amestecaţi bine cu mâinile şi formaţi 24 de chiftele. Turnaţi sosul peste. Se lasă la cuptor 20 de minute. Se fierbe orezul, iar când chiftelele sunt gata, se aşează lângă.
Sursa: foodnetwork.ca