Chiftelute suedeze
Secretul chifteluţelor suedeze constă în ingredientele pe care le foloseşti atunci când le prepari. Învaţă să găteşti cele mai bune chifteluţe suedeze.
Ingrediente
2 linguri ulei de măsline 1 ceapă, tocată 450 g carne tocată de vită 450 g carne tocată de porc ½ cană pesmet 2 gălbenuşuri ouă ¼ linguriţă cuişoare ¼ linguriţă nucşoară măcinată sare şi piper, după gust
Pentru sos
¼ cană unt nesărat
1/3 cană făină
4 căni supă de vită
¾ cană smântână
sare şi piper, după gust
2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
Mod de preparare
Într-o tigaie la foc mediu pune 1 lingură ulei de măsline. Adaugă ceapa şi soteaz-o amestecând frecvent, până când devine transparentă, cam 2-3 minute.
Într-un bol mare, combină carnea tocată de vită, carnea de porc, pesmetul, gălbenuşurile, cuişoarele, nucşoara şi ceapa. Asezonează cu sare şi piper, după gust. Amestecă totul pentru combinarwe. Foloseşte-ţi mâinile pentru a forma chifteluţele.
Pune 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu. Pune chifteluţele şi prăjeşte-le 4-5 minute. Scoate-le pe o farfurie acoperită cu prosoape de hârtie.
Sosul
Topeşte untul într-o tigaie. Când este complet topit, adaugă făina şi amestecă bine. Adaugă treptat supa de vită şi lasă pe foc, amestecând frecvent, cam 2 minute. Adaugă smântâna şi asezonează cu sare şi piper, după gust. Pune sosul peste chifteluţe şi mai lasă pe foc, amestecând frecvent, cam 8-10 minute.
Serveşte imediat, adăugând pătrunjel deasupra, dacă doreşti.
Sursa: Tastes Better from Scratch