Chiftelute suedeze

easy swedish meatballs jpeg

Secretul chifteluţelor suedeze constă în ingredientele pe care le foloseşti atunci când le prepari. Învaţă să găteşti cele mai bune chifteluţe suedeze.

Ingrediente

2 linguri ulei de măsline 1 ceapă, tocată 450 g carne tocată de vită 450 g carne tocată de porc ½ cană pesmet 2 gălbenuşuri ouă ¼ linguriţă cuişoare ¼ linguriţă nucşoară măcinată sare şi piper, după gust

Pentru sos

¼ cană unt nesărat

1/3 cană făină

4 căni supă de vită

¾ cană smântână

sare şi piper, după gust

2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat

Mod de preparare

Într-o tigaie la foc mediu pune 1 lingură ulei de măsline. Adaugă ceapa şi soteaz-o amestecând frecvent, până când devine transparentă, cam 2-3 minute.

Într-un bol mare, combină carnea tocată de vită, carnea de porc, pesmetul, gălbenuşurile, cuişoarele, nucşoara şi ceapa. Asezonează cu sare şi piper, după gust. Amestecă totul pentru combinarwe. Foloseşte-ţi mâinile pentru a forma chifteluţele.

Pune 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu. Pune chifteluţele şi prăjeşte-le 4-5 minute. Scoate-le pe o farfurie acoperită cu prosoape de hârtie.

Sosul

Topeşte untul într-o tigaie. Când este complet topit, adaugă făina şi amestecă bine. Adaugă treptat supa de vită şi lasă pe foc, amestecând frecvent, cam 2 minute. Adaugă smântâna şi asezonează cu sare şi piper, după gust. Pune sosul peste chifteluţe şi mai lasă pe foc, amestecând frecvent, cam 8-10 minute.

Serveşte imediat, adăugând pătrunjel deasupra, dacă doreşti.

Sursa: Tastes Better from Scratch