Chou cu brânză şi şuncă

chou cu branza si sunca jpeg

Merită să încerci această reţetă şi să prepari un delicios aluat de chou, pe care să îl umpli apoi cu brânză şi şuncă.

Chou cu brânză şi şuncă - Ingrediente

250 ml apă 1 praf sare 100 g unt 3 ouă 150 g făină 1 roşie 200 g brânză cremoasă 1 fir ceapă verde 200 g şuncă presată feliată câteva frunze de salată creaţă

Chou cu brânză şi şuncă - Mod de preparare

Pentru aluatul de chou, pui la fiert, într-o cratiţă cu pereţi înalţi, 250 ml de apă, adaugi sarea şi untul şi amesteci până ce untul s-a topit complet. Iei de pe foc şi pui făina, dintr-o singură mişcare. Amesteci energic, până obţii o cocă omogenă, care se desprinde singură de pe lingură. Laşi puţin să se răcească şi încorporezi, pe rând, fiecare ou. Amesteci bine. La final, trebuie să ai un aluat care alunecă de pe lingură, dar îşi păstrează forma.

Cu un poş, aşezi aluatul, la distanţe de câţiva centimetri, într-o tavă tapetată. Dai la cuptorul încins şi laşi 20-25 de minute, timp în care gogoşile se umflă şi se rumenesc puţin.

Închizi flacăra de la cuptor, dar laşi tava înăuntru, cu uşa întredeschisă. Între timp, pregăteşti crema din brânză, în care adaugi roşia curăţată de coajă, tăiată mărunt, puţină sare şi ceapă tocată fin. Când chou-urile s-au răcit, le tai capacul şi montezi: aşezi o frunză mică de salată, o felie de şuncă presată, crema de brânză şi căpăcelele.

Choux a la creme

Choux a la creme

Choux a la creme cu frişcă FOTO

Choux a la creme cu frişcă FOTO

Choux a la creme cu gem

Choux a la creme cu gem