Ciorbă „afumată“ de fasole

Ciorba de fasole cu ciolan afumat şi tarhon jpeg

Iarna sau în post, fasolea nu trebuie să-ţi lipsească din bucătărie. Nu e precum carnea la gust, dar e la fel de săţioasă. În plus, are puţine grăsimi şi se poate combina cu aproape orice.

Ingrediente:

700 g fasoleboabe 2 morcovi 1 păstârnac ½ linguriţă boia 1 pahar de bulion 1 ţelină sare cimbru piper 500 g ciolan afumat tarhon tocat

Mod de preparare:

Pui fasolea la înmuiat de seara. Dimineaţa, fierbi şi schimbi apa de cel puţin trei ori. De fiecare dată torni peste fasole apă clocotită. După ultima apă adaugi şi carnea, pe care o fierbi împreună cu fasolea. Spumuieşti, ocazie cu care vei îndepărta şi neplăcutele pieliţe ce se desprind de pe boabe. Fierbi acoperit. Separat, cureţi legumele şi le toci. După aproximativ o oră pui zarzavatul, boiaua, cimbrul, sarea şi laşi la fiert să se înmoaie legumele. Scoţi carnea şi cimbrul, o dezosezi şi o tai. Adaugi bulionul să fiarbă în zeamă şi după aproximativ 10 minute carnea. Laşi la fiert, şi dacă fasolea e moale opreşti focul.

Serveşti ciorba presărată cu tarhon ori cu pătrunjel, după gust, alături de o ceapă roşie, spartă şi şi dată cu sare ori însoţită de ardei iute.

Dificultate mică

6 porţii

Timp de preparare: 2h



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg