Ciorbă de perişoare cu borş de casă
Ştim că e perioada Postului Crăciunului, dar nu toată lumea se abţine să mănânce „de dulce“. Aşa că specil pentru gurmanzi, special pentru cei care iubesc ciorbele acre, avem o ciorbă de perişoare cu borş de casă de te lingi pe degete.
Ciorbă de perişoare cu borş de casă - Ingrediente (6 porţii)
400 g carne tocată de vită 2 ouă 2 linguri orez 2 cepe 2 morcovi 1 pătrunjel 1/2 ţelină 500 ml borş 1 legătură leuştean sare piper
Ciorbă de perişoare cu borş de casă - Mod de preparare
Pui morcovii, pătrunjelul, ţelina şi o ceapă curăţate şi tăiate la fiert în 2 litri de apă şi puţină sare. Separat, fierbi borşul şi-l laşi să dea în clocot. Tai cealaltă ceapă mărunt şi amesteci cu carnea, orezul spălat, ouăle, sarea şi piperul. Cu mâna udă formezi biluţe din amestecul de carne. Când legumele sunt aproape fierte, adaugi şi perişoarele în ciorbă. Laşi să fiarbă la foc potrivit, aproximativ 20 de minute sau până se ridică la suprafaţă. Torni borşul, laşi să dea în câteva clocote, iei vasul de pe foc şi presari leuşteanul tăiat fin.