Ciorbă de porc cu orez

ciorba de porc cu orez jpeg

Dovlecei, morcov, păstârnac, ţelină şi carne de porc. Iată ingredientele unei ciorba de porc cu orez foarte reuşite, săţioasă, gustoasă şi aromată. Dă-i un plus de savoare cu puţin leuştean ori frunze verzi de ţelină tocate.

Ciorbă de porc cu orez - Ingrediente (4 porţii)

500 g coastă de porc 2 dovlecei 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 1/2 bulb de ţelină 2 linguri orez 200 ml pulpă de roşii proaspete (sau din conservă) 3 linguri zeamă de lămâie pătrunjel verde tocat frunze verzi de ţelină tocate sare piper

Ciorbă de porc cu orez - Cum se prepară

Se porţionează coasta, se pune la fiert în patru litri de apă, se ia spuma formată şi se lasă să fiarbă 25 de minute. Se curăţă legumele, se trec pe răzătoarea cu ochiuri mari, dovleceii se taie cubuleţe, se pun în oală şi se lasă să mai fiarbă 20 de minute, la foc mic.

Se adaugă pulpa de roşii, orezul spălat bine, sare şi piper, după gust, şi se mai fierbe 15 minute. Când legumele sunt bine fierte, se potriveşte gustul cu zeama de lămâie, se adaugă pătrunjelul şi frunzele de ţelină tocate şi se ia ciorba de pe foc. Opţional se poate adăuga smântână direct în farfurie.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg