Ciorbă de văcuţă

Dacă vrei să prepari o ciorbă săţioasă pentru weekend, încearcă ciorba de văcuţă!
De ce ingrediente ai nevoie pentru ciorbă de văcuţă 400 g carne de vită 1 ceapă 1 morcov 1 ardei ½ ţelină 200 g roşii 2 cartofi sare şi piper leustean smântână
Cum prepari ciorba de văcuţă
Speli şi cureţi legumele, apoi le tai cubuleţe. Pui la fiert carnea de vită cu apă rece şi cu sare, arunci spuma formată. Scoţi carnea şi o tai cubuleţe. Adaugi ceapa, morcovul, ardeiul, ţelina, carnea tăiată şi laşi la fiert, până fierb bine. Când aproape e gata adaugi roşiile şi cartofii, condimentezi cu sare şi pieper, după gust, apoi o laşi la fiert. Presari leuştean spălat şi tocat, apoi opreşti focul. O serveşti caldă decorată cu verdeaţă, după preferinţă.