Clafoutis cu prune

clafoutis jpeg

Celebrul desert francez se prepară mai ales din cireşe, însă şi varianta cu prune este o delicatesă pe care trebuie neapărat să o prepari.

De ce ai nevoie pentru clafoutis cu prune

8-10 prune

3 ouă

100 g făină

1 linguriţă esenţă de vanilie

100 g zahăr

150 ml lapte

2 linguri unt

Cum se prepară clafoutis cu prune

Dai drumul la cuptor. Ungi o formă cu unt, având grijă să fie bine acoperită cu grăsime. Speli prunele, le îndepărtezi sâmburii, le feliezi şi le aşezi într-un strat în tavă.

Baţi ouăle cu laptele, făina, 75 g zahăr şi esenţa de vanilie. Torni aluatul peste prune, apoi presari zahărul rămas. Tai tava la cuptor aproximativ 40 de minute, până când trece testul scobitorii.

Sursa https://www.thetastesf.com

https://www.thetastesf.com