Clafoutis cu prune şi migdale

clafoutis prune jpeg

La ocaziile deosebite, fie că este vorba de mesele în familie, de o cină romantică în doi sau de anumite sărbători, poţi încerca acest sufleu de prune. Dacă vrei să îţi impresionezi musafirii, cu siguranţă reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi va da lovitura, iar tu vei primi toate laudele pentru acest clafoutis de prune.

Ingrediente (6-8 persoane)

500 g prune roşii, coapte 1/2 baton de vanilie 3 ouă 100 g zahăr coaja rasă de la 1 lămâie 75 g făină 200 ml lapte 1 lingură fulgi de migdale zahăr pudră, opţional

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 200 de grade Celsius. Crestezi prunele şi le opăreşti în apă clocotită. Le laşi să se scurgă şi le decojeşti. Apoi le tai în două şi le scoţi sâmburii.

Crestezi pe lung batonul de vanilie şi scoţi miezul folosind un cuţit. Baţi ouăle spumă tare, cu zahărul, coaja de lămâie şi miezul batonului de vanilie. Adaugi treptat făina şi laptele.

Torni compoziţia într-o formă de sufleu, unsă cu unt. Aşezi pe deasupra prunele şi dai prăjitura la cuptorul încins, în prealabil, 30-40 de minute. Când începe să se coacă suprafaţa sufleului, presari fulgii de migdale.

La final, dacă vrei, pudrezi cu zahăr. Când se mai răceşte, serveşti acest clafoutis de prune la masă, cu cei dragi.

Sursa:„Sosuri, dressinguri şi condimente“, colecţia Maria Cristea Şoimu, Mara Books & Publishing. Foto: youmiam.com

Clafoutis cu caise

Clafoutis cu caise

Clafoutis cu vişine

Clafoutis cu vişine

Clafoutis cu afine

Clafoutis cu afine