Clătite cu dovleac şi umplutură de ricotta

Wild berries filled pancakes jpeg

O reţetă inedită de clătite, cu o umplutură fină de dovleac şi brânză. Te-am convins să o încerci?

Ai nevoie de

Pentru clătite

4 linguri piure de dovleac

2 ouă

2 linguri zahăr

250 ml lapte

160 g făină

½ linguriţă bicarbonat

1 lingură unt

Pentru umplutură

400 g brânză ricotta

2 linguri zahăr pudră

200 g zmeură

100 g afine

Cum se prepară clătitele

Pentru a pregăti foile de clătite, mixezi ouăle cu laptele, zahărul, bicarbonatul şi piureul de dovleac. Adaugi făina şi mixezi din nou pentru a evita formarea cocoloaşelor. La final adaugi untul topit călduţ. Din aluatul obţinut pui câte puţin într-o tigaie încinsă. Coci fiecare clătită pe ambele părţi.

Pentru umplutură, dai prin blender brânza ricotta cu zahărul şi 100 g zmeură. Adaugi în această cremă restul de zmeură şi afinele întregi. Umpli foile de clătite cu crema de brânză ricotta.