Clătite cu dovleac şi umplutură de ricotta

O reţetă inedită de clătite, cu o umplutură fină de dovleac şi brânză. Te-am convins să o încerci?
Ai nevoie de
Pentru clătite
4 linguri piure de dovleac
2 ouă
2 linguri zahăr
250 ml lapte
160 g făină
½ linguriţă bicarbonat
1 lingură unt
Pentru umplutură
400 g brânză ricotta
2 linguri zahăr pudră
200 g zmeură
100 g afine
Cum se prepară clătitele
Pentru a pregăti foile de clătite, mixezi ouăle cu laptele, zahărul, bicarbonatul şi piureul de dovleac. Adaugi făina şi mixezi din nou pentru a evita formarea cocoloaşelor. La final adaugi untul topit călduţ. Din aluatul obţinut pui câte puţin într-o tigaie încinsă. Coci fiecare clătită pe ambele părţi.
Pentru umplutură, dai prin blender brânza ricotta cu zahărul şi 100 g zmeură. Adaugi în această cremă restul de zmeură şi afinele întregi. Umpli foile de clătite cu crema de brânză ricotta.