Clătite umplute cu şuncă şi brânză

clatite jpeg

Pentru a te bucura de savoarea lor, serveşte clătitele calde. Alege o brânză mai aromată şi o şuncă nu foarte sărată, pentru a le simţi gustul.

De ce ai nevoie pentru clătite

Pentru aluat

200 g făină

1 ou

1 gălbenuş

2 linguri unt topit

250 ml lapte

1 praf de sare

ulei

Piper

Pentru umplutură

20  felii şuncă

400 g brânză uşor sărată

cimbru

piper

Cum se prepară clătitele

Pentru aluat, pui în blender făina, laptele, oul, gălbenuşul, untul, sare şi piper după gust şi amesteci până când obţii un aluat de consistenţa unei smântână mai subţiri. Laşi 5 minute să se odihnească aluatul.

Ungi cu puţin ulei o tigaie şi prepari clătite subţiri. Le pui unele peste altele şi dai drumul la cuptor.

Pui pe fiecare clătită două felii de şuncă, presari brânză rasă şi piper, după gust. Împătureşti clătitele şi le aşezi într-o tavă unsă cu ulei, unele după altele. Le dai la cuptor 5-10 minute, până când se topeşte brânza. Le serveşti cu cimbru presărat pe deasupra.

Sursa https://thebeachhousekitchen.com

https://thebeachhousekitchen.com