Clătite umplute cu şuncă şi brânză

Pentru a te bucura de savoarea lor, serveşte clătitele calde. Alege o brânză mai aromată şi o şuncă nu foarte sărată, pentru a le simţi gustul.
De ce ai nevoie pentru clătite
Pentru aluat
200 g făină
1 ou
1 gălbenuş
2 linguri unt topit
250 ml lapte
1 praf de sare
ulei
Piper
Pentru umplutură
20 felii şuncă
400 g brânză uşor sărată
cimbru
piper
Cum se prepară clătitele
Pentru aluat, pui în blender făina, laptele, oul, gălbenuşul, untul, sare şi piper după gust şi amesteci până când obţii un aluat de consistenţa unei smântână mai subţiri. Laşi 5 minute să se odihnească aluatul.
Ungi cu puţin ulei o tigaie şi prepari clătite subţiri. Le pui unele peste altele şi dai drumul la cuptor.
Pui pe fiecare clătită două felii de şuncă, presari brânză rasă şi piper, după gust. Împătureşti clătitele şi le aşezi într-o tavă unsă cu ulei, unele după altele. Le dai la cuptor 5-10 minute, până când se topeşte brânza. Le serveşti cu cimbru presărat pe deasupra.