Cod pe pat de ardei

Îţi plac ardeii graşi şi vrei să încerci şi alt preparat? Încearcă această combinaţie perfectă şi delicioasă.
Ai nevoie de următoarele ingrediente ● 4 fileuri de cod ● 2-3 ardei graşi ● 2 morcovi ● 1 ardei iute ● 2 cepe ● 4 căţei de usturoi ● 100 ml vin alb sec ● 100 g roşii în bulion ● 50 ml apă ● 1 lingură ulei ● zeama de la 1 lămâie ● sare ● piper
Cum prepari cod pe pat de ardei
Speli, cureţi şi tai legumele, apoi le aşezi într-o tavă unsă cu ulei. Speli peştele, îl usuci, apoi îl condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Separat, amesteci într-un bol vinul cu bulionul şi apa. Torni peste legume. Aşezi fileurile de peşte şi dai tava la cuptor, 20 de minute.
O scoţi, presari usturoiul tăiat fin şi mai laşi încă 10-15 minute. Serveşti cu zeamă de lămâie şi ardei iute, tăiat fin.