Colăcei cu seminţe

Ai poftă de o gustare sărată? Iată o reţetă deosebită de colăcei cu care să îţi întâmpini musafirii. Încearcă şi tu şi bucură-te de savoarea acestor colăcei cu seminţe.
Ingrediente
250 g făină 60 g unt 2 linguri zahăr pudră 6 gălbenuşuri 2 linguri rom 1 ou 1 praf sare sare grunjoasă seminţe, după gust
Mod de preparare
Freci bine untul cu zahărul, apoi adaugi gălbenuşurile, pe rând, amestecând bine după fiecare, pui romul, care le va face foarte fragede, sare şi făină. Vei obţine un aluat uşor moale. Dai la frigider 1 oră. Iei câte puţin aluat, presari cu făină pentru a-l putea lucra şi-l modelezi în formă de opt. După ce ai terminat de modelat, îi aşezi într-o tavă cu hârtie de copt şi mai dai la frigider 2-3 ore. Ungi colăceii cu ou, sare grunjoasă şi seminţe. Dai la cuptorul preîncălzit, la foc mare. Vor fi foarte fragezi.