Colăcei dulci
Delicioşi şi uşor de făcut, colăceii sunt un desert de sezon.
Ingrediente:
2 linguriţe scorţişoară 250 ml lapte călduţ 500 g făină drojdie cât o măslină 1 linguriţă rasă de sare 50 g zahăr 50 g unt 1 gălbenuş, pentru uns
50 ml rom
100 g stafide
500 g brânză de vaci
2 linguri zahăr
Mod de preparare:
Laşi stafidele să se înmoaie în rom. Pui scorţişoara în lapte şi laşi 5-10 minute. Separat, amesteci făina, drojdia, sarea şi zahărul şi faci o gaură în mijloc. Torni untul topit în laptele cu scorţişoară şi apoi toată compoziţia în făină. Amesteci ingredientele până obţii un aluat omogen, pe care îl frămânţi 10 minute. Îl acoperi cu un prosop şi-l laşi să crească două ore. Amesteci brânza de vaci cu zahărul şi cu stafidele. Păstrezi câteva pentru a presăra deasupra. Împarţi aluatul în 12 părţi egale. Le întinzi, le pui 1 lingură de umplutură, le rulezi, le dai forma literei „S“ şi le ungi cu gălbenuş. Pui câteva stafide în centrul fiecărei bucle.
Aşezi colăceii în tava acoperită cu hârtie de copt şi laşi la cuptor 15 minute.
Dificultate mică
12 porţii
Timp de preparare: 3h 10’