Cornuleţe cu rahat, desertul care te cucereşte

cornulete cu rahat jpeg

Delicioasele cornuleţe îţi amintesc de bucătăria bunicii sau a mamei, când îţi prepara un desert simplu în perioada Sărbătorilor de iarnă? Ei bine, ţi-am pregătit o reţetă simplă de cornuleţe cu rahat pe care e musai să o încerci.

Ingrediente

250 g făină 120 g unt rece 2 linguri smântână 2 gălbenuşuri 3-4 linguri zahăr pudră 2 linguri oţet rahat, tăiat cubuleţe 1 gălbenuş, pentru uns

Mod de preparare

Amesteci bine făina cu untul rece, tăiat bucăţi mici. Încorporezi apoi celelalte ingrediente (smântâna, gălbenuşurile, zahărul şi oţetul) şi frămânţi până când obţii un aluat fraged. Îl dai la rece 1 oră, apoi întinzi o foaie subţire. Tai coca în pătrate sau triunghiuri, le umpli cu cubuleţele de rahat, le răsuceşti şi le dai forma unor cornuleţe. La final, le ungi cu gălbenuş şi le dai la cuptorul încins, până se rumenesc.

Cornuleţe fragede cu borş

Cornuleţe fragede cu borş

Cornuleţe cu untură

Cornuleţe cu untură

Cornuleţe cu gem, reţeta copilăriei tale

Cornuleţe cu gem, reţeta copilăriei tale