Cornuri cu ciocolată

cornuri cu ciocolata jpeg

Iată un desert simplu şi la îndemâna oricui. În scurt timp, le vei putea pune pe masă celor dragi un platou cu cele mai gustoase cornuri cu ciocolată, un adevărat deliciu pentru adulţi şi pentru copii.

Ingrediente

20 g drojdie 200 ml lapte 60 g zahăr 140 g unt 600 g făină 2 ouă 2 gălbenuşuri ½ linguriţă sare 150 g ciocolată cu lapte alune, opţional zahăr vanilat, opţional

Mod de preparare

Înmoi drojdia în puţin lapte călduţ amestecat cu o linguriţă de zahăr. Separat, freci untul spumă cu restul de zahăr. Într-un vas adânc, cerni făina, faci loc la mijloc şi torni amestecul de drojdie, laptele, ouăle şi gălbenuşurile frecate separat cu sare. Frămânţi, adăugând şi untul frecat spumă până când aluatul se desprinde de mână şi îl laşi la crescut până îşi dublează volumul.

Îl întinzi în formă de dreptunghi, cam de un deget grosime, apoi tai foaia pe lungime şi fiecare parte în triunghiuri, pe care pui câte un cubuleţ de ciocolată şi rulezi de la bază spre vârf. Ungi cu ou fiecare corn, apoi le aşezi în tava tapetată, le laşi la crescut 10-15 minute, apoi le coci până se rumenesc. Cât sunt calde, le presari alune zdrobite sau zahăr vanilat.

Cele mai bune cornuri cu gem de afine şi cremă de brânză

Cele mai bune cornuri cu gem de afine şi cremă de brânză

Cele mai bune cornuri cu ciocolată

Cele mai bune cornuri cu ciocolată

Cornuri cu şuncă, brânză şi dovlecei

Cornuri cu şuncă, brânză şi dovlecei