Coroniţă cu cremă de vanilie

Iată un desert extraordinar şi apetisant, cu care să îţi răsfeţi invitaţii care îţi vor trece pragul în această perioadă.
Ingrediente
Pentru aluat
350 g făină 500 ml apă 200 g unt 50 g zahăr 6 ouă 1 praf de sare
Pentru cremă
500 ml lapte
3 ouă
50 g făină
200 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
Pentru glazură
100 g zahăr
3 linguri apă
Mod de preparare
Pentru blat, amesteci apa cu untul tăiat cubuleţe şi pui pe foc. Adaugi zahărul şi sarea şi amesteci până când se dizolvă. Încorporezi făina şi amesteci energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Când aluatul se desprinde de pe margini dai deoparte.
După ce s-a răcit, pui ouăle, unul câte unul, având grijă ca fiecare ou să fie încorporat înainte să-l adaugi pe următorul. Pui aluatul în poş şi formezi cu o parte din el o coroniţă direct în tava tapetată. O dai la cuptor până când se rumeneşte.
Din aluatul rămas formezi gogoşele în altă tavă tapetată şi le dai la cuptor până când se rumenesc. Laşi coroniţa şi gogoşelele să se răcească.
Pentru cremă, baţi ouăle cu zahărul, adaugi făina şi încorporezi laptele, treptat. Pui cratiţa pe baie de aburi şi amesteci continuu până când se îngroaşă crema. Dai deoparte, torni esenţa de vanilie şi laşi crema la răcit.
Pui crema în poş şi decorezi coroniţa. Tai gogoşelele în jumătate, pui cremă peste baza lor şi le acoperi cu căpăcelele.
Pentru glazură, topeşti zahărul cu apa şi ungi căpăcelele de la gogoşele cu caramelul obţinut şi dai prăjitura la rece până când o serveşti.
Coroniţă îmbrăcată în ciocolată FOTO
Coroniţă îmbrăcată în ciocolată FOTO