Cotlet de porc în crustă de usturoi

Pregăteşte un cotlet de porc apetisant în crustă de usturoi şi zahăr cu legume, la cuptor, care îţi va lăsa gura apă.
Ingrediente
900 g cotlet de porc
4 căţei de usturoi, pisaţi
4 linguri zahăr brun
ulei
800 g morcovi, curăţaţi şi tăiaţi bucăţele
900 g cartofi, tăiaţi cubuleţe
sare
piper
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 190 °C. Amesteci, într-un bol, morcovii şi cartofii cu puţin ulei, până ce sunt bine acoperiţi. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Aşezi legumele într-o tavă, lasând spaţiu în mijloc pentru carne. Într-un alt vas, combini 1 lingură de ulei cu zahărul brun şi usturoiul.
Ungi cotletul de porc bine cu această compoziţie şi îl pui în tavă pe o bucată potrivită de folie de aluminiu, cât să îi depăşească uşor marginile. Dai la cuptor, 40-50 de minute. Scoţi carnea pe o farfurie cu tot cu folie, lasând legumele în cuptor încă 5-10 minute. Serveşti imediat.
Sursa https://dinnerthendessert.com