Cotlet de porc în crustă de usturoi

cotlet de porc jpeg

Pregăteşte un cotlet de porc apetisant în crustă de usturoi şi zahăr cu legume, la cuptor, care îţi va lăsa gura apă.

Ingrediente

900 g cotlet de porc

4 căţei de usturoi, pisaţi

4 linguri zahăr brun

ulei

800 g morcovi, curăţaţi şi tăiaţi bucăţele

900 g cartofi, tăiaţi cubuleţe

sare

piper

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 190 °C. Amesteci, într-un bol, morcovii şi cartofii cu puţin ulei, până ce sunt bine acoperiţi. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Aşezi legumele într-o tavă, lasând spaţiu în mijloc pentru carne. Într-un alt vas, combini 1 lingură de ulei cu zahărul brun şi usturoiul.

Ungi cotletul de porc bine cu această compoziţie şi îl pui în tavă pe o bucată potrivită de folie de aluminiu, cât să îi depăşească uşor marginile. Dai la cuptor, 40-50 de minute. Scoţi carnea pe o farfurie cu tot cu folie, lasând legumele în cuptor încă 5-10 minute. Serveşti imediat.

Sursa https://dinnerthendessert.com