Covrigei săraţi

covrigei sarati jpeg

O gustare simplă şi rapidă nu trebuie să lipsească de pe masa ta, indiferent de ocazie. Aceşti covrigei săraţi sunt uşor de preparat.

Covrigei săraţi - Ingrediente

200 g făină 1 praf sare 100 g unt moale 50 g caşcaval ras ulei sare grunjoasă, pentru decor piure de dovleac, opţional

Covrigei săraţi - Mod de preparare

Amesteci toate ingredientele, frămânţi un aluat pe care-l dai la frigider cel puţin 30 de minute. Îl scoţi, îl întinzi şi decupezi covrigei, pe care-i aşezi într-o tavă tapetată. Îi înţepi din loc în loc şi îi dai la cuptorul încins 10 minute. Îi scoţi, îi ungi cu ulei, presari sarea grunjoasă şi îi mai ţii încă 5 minute. Dacă vrei, îi poţi uni 2 câte 2 cu piure de dovleac.

Covrigei bavarezi

Covrigei bavarezi

Jalebi – covrigei indieni

Jalebi – covrigei indieni

Covrigei dulci

Covrigei dulci