Cremă de ciocolată cu coajă de lămâie FOTO

crema de ciocolata cu coaja de lamaie jpeg

Un desert ispititor, să te lingi pe degete, nu alta este această cremă de ciocolată cu coajă de lămâie! Cei care evită să consume albuşuri crude pot face această reţetă doar cu frişcă!

Cremă de ciocolată cu coajă de lămâie - Ingrediente (2 porţii)

150 g ciocolată cu 70% cacao 1 lingură unt nesărat, tăiat bucăţele 3 ouă 250 ml frişcă 1-2 linguri cafea, opţional coaja răzuită sau fâşii de la 1 lămâie

Cremă de ciocolată cu coajă de lămâie - Mod de preparare

Speli lămâia şi răzuieşti coaja sau o tai fâşii cu un cuţit econom. Baţi frişca şi o dai la frigider. Mixezi albuşurile.

image

Pui ciocolata cu untul şi cafeaua într-o cratiţă, pe baie de aburi, şi amesteci până se topeşte ciocolata. Dai deoparte şi laşi să se răcorească.

image

Adaugi gălbenuşurile şi o treime din frişca bătută. Pui jumătate din cantitatea de albuşuri bătute. Amesteci bine şi apoi pui frişca rămasă şi albuşurile.

image

Torni crema în fiecare pahar. Presari coajă de lămâie. Dai la rece cel puţin opt ore şi serveşti.

image