Cremă de zahăr ars
Dulciuri uşor şi repede de preparat? Sigur că da şi nici măcar nu-ţi trebuie o tehnică culinară bine pusă la punct.
Ingrediente
8 ouă 250 g zahăr 1 l lapte 1 plic zahăr vanilat 10 linguri zahăr pentru caramel frunze de mentă pentru decor
Preparare
Cele 10 linguri de zahăr se pun în cratiţă la foc mic pentru a se carameliza şi se amestecă continuu până ce s-a topit zahărul. Se acoperă uniform pereţii cratiţei şi se lasă la răcit.
Se amestecă ouăle, laptele, zahărul şi vanilia. Compoziţia rezultată se toarnă în cratiţa cu zahărul ars.
Se pune la cuptor la foc mic timp de 45 de minute, până ce se întăreşte crema.
Cratiţa se scoate de la cuptor şi se lasă la răcit. Compoziţia rezultată se scoate pe un platou, se pune la rece pentru 50 de minute.
Ornează crema cu frunze de mentă şi serveşte-o rece.
sursa foto: Photolia