Cremă de zahăr ars

Creme Caramel jpeg

Dulciuri uşor şi repede de preparat? Sigur că da şi nici măcar nu-ţi trebuie o tehnică culinară bine pusă la punct.

Ingrediente

8 ouă 250 g zahăr 1 l lapte 1 plic zahăr vanilat 10 linguri zahăr pentru caramel frunze de mentă pentru decor

Preparare

Cele 10 linguri de zahăr se pun în cratiţă la foc mic pentru a se carameliza şi se amestecă continuu până ce s-a topit zahărul. Se acoperă uniform pereţii cratiţei şi se lasă la răcit.

Se amestecă ouăle, laptele, zahărul şi vanilia. Compoziţia rezultată se toarnă în cratiţa cu zahărul ars.

Se pune la cuptor la foc mic timp de 45 de minute, până ce se întăreşte crema.

Cratiţa se scoate de la cuptor şi se lasă la răcit. Compoziţia rezultată se scoate pe un platou, se pune la rece pentru 50 de minute.

Ornează crema cu frunze de mentă şi serveşte-o rece.

sursa foto: Photolia



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg