Cremă de zahăr ars cu piure de dovleac copt

crema jpeg

Combinaţia de cremă de zahăr ars şi piure copt transformă acest desert în unul dintre cele mai apetisante specialităţi de sezon.

De ce ai nevoie pentru cremă de zahăr ars

4 dovlecei mici

300 g smântână

100 ml lapte

scorţişoară, după gust

sare

4 gălbenuşuri

100 g zahăr

200 g piure de dovleac copt

1 linguriţă esenţă de vanilie

Cum se prepară crema de zahăr ars

Dai drumul la cuptor. Pui pe foc smântâna, laptele, scorţişoară şi sare, după gust. Laşi să se încălzească, apoi dai deoparte.

Separat, baţi gălbenuşurile cu zahărul până îşi dublează volumul, apoi încorporezi smântâna. Adaugi piureul de dovleac, apoi esenţa de vanilie şi omogenizezi. Pui crema în forme sau în dovleci, de la care ai îndepărtat sâmburii, apoi aşezi într-o formă termorezistentă. Torni apă cât să acoperi pe jumătate formele, apoi dai la cuptor până când se încheagă crema.

Sursa /www.kudoskitchenbyrenee.com