Creme brulee cu ciocolată
După o masă mai uşoară, pregăteşte acest desert venit din meniurile şi bucătăriile franşuzeşti.
Ingrediente (6 porţii)
1 l smântână dulce foarte grasă 1/2 cană zahăr 9 gălbenuşuri 2 linguriţe esenţă de vanilie 1/2 cană fulgi de ciocolată
Mod de preparare
Amesteci smântâna cu zahărul şi esenţa de vanilie într-un vas şi încălzeşti, la foc mic, amestecând continuu să se dizolve zahărul. Când dă în fiert, iei vasul de pe foc. Baţi gălbenuşurile într-un vas încăpător şi torni încet cam câte două linguri o dată de cremă fierbinte, amestecând încet. După ce ai turnat circa o cană din cremă, torni tot restul de cremă, amestecând uşor. Adaugi ciocolata topită, amesteci să se omogenizeze şi laşi să se odihnească cinci minute.
Torni compoziţia în vase ramekin, le aşezi într-o tavă de aragaz şi coci în cuptorul preîncălzit circa 20-30 de minute. Laşi să se răcorească 45 de minute, după care le pui în frigider cel puţin două ore. Decorezi cu zahăr caramelizat şi cu bombonele decorative.