Crenvuşti în aluat de pâine, reţeta pas cu pas

crenvusti in paine jpeg

Sunt delicioşi atunci când sunt abia scoşi din cuptor, iar mirosul de pâine proaspătă se răspândeşte în toată casa. Sunt buni şi reci, mai ales dacă-i serveşti cu un sos de brânză.

De ce ai nevoie pentru crenvuşti în aluat de pâine

Pentru maia

7 g drojdie

30 g zahăr

110 ml apă caldă

300 g făină

65 m lapte

Pentru aluat

130 g făină

85 g zahăr

2 ouă

70 g unt

Pentru umplutură

16-18 crenvuşti

1 ou

Cum se prepară crenvuşti în aluat de pâine

Pentru maia, dizolvi zahărul şi drojdia în apă caldă, acoperi vasul şi laşi 5-10 minute.

image

Încorporezi făina şi laptele, apoi frămânţi până obţii un aluat care nu se mai prinde de mâini. Îl laşi să crească 30 de minute.

image

Adaugi peste aluat ouăle, restul de făină, zahărul şi untul topit. Frămânţi din nou până când se încorporează, apoi laşi aluatul să crească până când îşi dublează volumul.

image

Împarţi aluatul în 16 bucăţi egale, cărora le dai o formă rotundă şi le întinzi sub forma unor fâşii, nu foarte groase.

image

Înfăţori fiecare bucată de aluat în jurul unui crenvust, apoi îi aşezi într-o tavă cu hârtie de copt. Le ungi cu ou şi le laşi la crescut 10-15 minute, în tavă, apoi dai la cuptor până când se rumeneşte aluatul.

image

Sursa http://www.bearnakedfood.com

http://www.bearnakedfood.com