Cum prepari cea mai gustoasă supă de cartofi cu şuncă

Zilele reci de toamnă pot fi ”asezonate” cu o supă cremă, motiv pentru care îţi recomandăm o reţetă delicioasă de supă de cartofi cu şuncă.
Ingrediente necesare:
- cinci cartofi mari decojiţi şi tăiaţi sub formă de cubuleţe - o ceapă mare tocată mărunt - 100 de grame de rădăcină de ţelină tăiată mărunt - 100 de grame de şuncă fiartă în apă - trei linguri de făină - două căni de lapte - un litru de apă - sare şi piper, după gust.
Mod de preparare:
Într-o cratiţă mare, pune la fiert cartofii, ceapa şi şunca. Adaugă şi un praf de sare şi piper şi aşteaptă până când cartofii pot fi pătrunşi cu furculiţa.
Într-o altă cratiţ, topeşte untul la foc mic şi adaugă treptat făina. Amestecă în continuu, ca să nu se formeze cocoloaşe. Când s-a îngroşat compoziţia adaugă lapte şi amestecă timp de cinci minute.
Toarnă acest amestec peste legume şi mai pune la foc până dă o dată în clocot.
Consumă supa caldă cu crutoane.
Poftă bună!