Cum să faci cele mai bune plăcinte cu varză şi caşcaval FOTO

Această combinaţie minunată de aluat foitaj, varză tocată şi caşcaval topit este o opţiune excelentă pentru felul principal. Încearcă şi tu reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi şi vei vedea cât de delicioase sunt aceste plăcinţele cu varză şi caşcaval.
Plăcinte cu varză şi caşcaval - Ingrediente
½ varză albă 1 căţel de usturoi 100 g roşii cherry 150 g caşcaval, după preferinţă 1 lingură ulei vegetal ½ linguriţă nucşoară măcinată 20 g pătrunjel 5 gălbenuşuri 100 g smântână grasă, consistentă 1 foaie aluat foitaj sare piper făină, pentru suprafaţa de lucru
Plăcinte cu varză şi caşcaval - Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Tai varza în sferturi şi o toci fideluţă. Cureţi şi toci usturoiul. Tai roşiile în sferturi şi dai caşcavalul prin răzătoare.

Sotezi varza în puţin ulei vegetal, până se rumeneşte uşor. Condimentezi cu sare, piper, după gust, usturoi şi nucşoară. Laşi compoziţia să se răcească. Între timp, toci pătrunjelul.
Într-un bol mare, amesteci varza călită cu caşcavalul, roşiile cherry, gălbenuşurile, smântâna grasă şi pătrunjelul până la omogenizare.

Întinzi foaia de aluat foitaj. Îl tai în pătrate de aproximativ 15 x 15 centimetri. Iei o lingură cu vârf din compoziţie şi o pui în centrul fiecărui pătrat de aluat.

Împătureşti coca, răsuceşti colţurile şi apeşi bine ca să se formeze plăcinţica, astfel încât să nu se desfacă aluatul.

Aşezi plăcinţelele pe o tavă cu hârtie decopt. Le ungi cu gălbenuşul rămas, bătut bine, şi le dai la cuptorul încălzit, aproximativ 10-15 minute, până se rumenesc frumos şi devin aurii. Serveşti imediat aceste plăcinţele cu varză şi caşcaval.

Cea mai simplă reţetă de plăcinţele cu brânză
Cea mai simplă reţetă de plăcinţele cu brânză
Plăcinţele cu brânză şi stafide
Plăcinţele cu brânză şi stafide